Lakenvelder rundvlees

Lakenvelder rundvlees

Wie op zondagochtend wandelt of fietst langs de Vecht heeft grote kans daar Bennie Hulsman tussen zijn Lakenvelder koeien aan te treffen. Hij geniet ervan als fietsers of wandelaars stilstaan bij zijn koeien en maakt graag een praatje. “Lakenvelders zie je niet overal, ze worden dan ook veel gefotografeerd. Tegen het decor van het Vechtlandschap; dat levert prachtige beelden op!”

In totaal zijn er in Nederland zo’n 3000 Lakenvelders. Zo’n 40 tot 50 koeien grazen daarvan op Landgoed Vilsteren. Al 15 jaar houdt Bennie Lakenvelders. “Ik vind het mooie beesten en het is een goed en sterk ras”.


Mals vlees

Bennie Hulsman tussen zijn Lakenvelders
Bennie Hulsman tussen zijn Lakenvelders

De Lakenvelderkoeien van Bennie Hulsman krijgen rustig de tijd om te grazen en te groeien op graslanden langs de Vecht. Ze eten een mix van gras en geurige kruiden, krachtvoer komt er niet aan te pas. Het levert bijzonder mals en smakelijk vlees op. “Lakenveldervlees komt bij de verkiezing van het beste rundvlees vaak als eerste uit de bus. Het vlees is zo mals, omdat het relatief weinig vocht en veel intramusculaire vetten bevat,” legt Bennie uit. “Dat proef je niet alleen, het zorgt er ook voor dat het vlees in de pan mooi op maat blijft”. De Lakenvelders worden geslacht bij een lokale slachterij in Ommen. Als Bennie een Lakenvelder weg brengt voor de slacht is dat slechts 10 minuten rijden. Dat betekent relatief weinig transportstress voor de koe. Niet alleen beter voor de koe, maar ook voor de kwaliteit van het vlees.

Trotse erkende mester

Logo stichting Lakenvelder vlees

In de stallen van Bennie Hulsman, huizen nu ook Lakenvelder stierkalveren. Ik had eerst samen met mijn zoon een kalvermesterij voor 400 Rosékalveren. Op zoek naar een meer toekomstbestendige en duurzamere invulling van mijn bedrijf, schakelde ik in 2016 om naar een mesterij voor zo’n 200 Lakenvelder stierkalveren”. Bennie werkt nauw samen met de Stichting Lakenvelder Vee. Hij is trots op het feit dat hij ‘erkende mester’ is geworden voor alle Lakenvelder stierkalveren van Noordoost Nederland. Het voerschema van de kalveren bestaat uit onder andere maïs en voederbieten van akkerbouwer Eddie Schwieters. 

Vleespakketten inclusief recepten

Pakket Lakenvelder vlees
Pakket Lakenvelder vlees

Het vlees is verpakt in pakketjes voor twee personen. In ieder pakket zitten verschillende delen van de koe, zoals: riblappen, sukadelapjes, biefstuk, entrecote, worst, gehakt en hamburgers. In een doos vindt u steeds weer andere recepten en suggesties voor de bereiding. Naast Lakenvelder rundvlees, kunt u via Bennie eventueel ook Vilsters lamsvlees van Martijn en Linda Hulsman bestellen.

Bestelling en meer informatie

Lakenvelder rundvlees is verkrijgbaar op bestelling. Neem daarvoor direct contact op met:
Bennie Hulsman
Deventerweg 5
7734 PL Vilsteren
T: 06 - 52 52 74 42
E: ln.evil@namsluheinneb
U kunt zich ook aanmelden voor een mailinglijst. Op het moment dat er een rund wordt geslacht, krijgt u automatisch bericht. U kunt op dat moment dan besluiten een bestelling te plaatsen.

Ook de Boerderijwinkel bij de Westermolen in Dalfsen, verkoopt Lakenvelder rundvlees:
Molenstraat 16, 7721 AR Dalfsen
T: 0529 – 467158
Openingstijden: woe t/m za van 9.30 uur – 17.00 uur.