Vilsteren Nieuws

Kampeerterrein 3 april open, inclusief sanitair gebouw

Zaterdag 3 april 2021 zijn zowel de toeristisch kampeerders als de seizoenplaatshuders weer welkom op het natuurkampeerterrein op Landgoed Vilsteren.
 
In tegenstelling tot vorig jaar gaan ook beide sanitair gebouwen voorlopig open. Voorlopig omdat we om dit mogelijk te maken nadrukkelijk ook uitgaan van de medewerking en eigen verantwoordelijkheid van onze gasten. Wanneer in de praktijk blijkt dat dit niet werkt, zullen we wellicht genoodzaakt zijn de santair gebouwen weer te sluiten en weer alleen mensen die qua sanitair zelfvoorzienend zijn op het terrein toe te laten. Wanneer dit onverhoopt het geval is zal dat op deze website vermeld worden.
 
Om misverstanden te voorkomen en zowel vanuit de veiligheid van anderen als die van u zelf geldt er aanvullend op het gebruikelijke kampeerreglement een corona reglement. Dit bestaat uit een almeneen deel en een deel speciaal voor de sanitair gebouwen. Het luidt als volgt:

Corona reglement Kampeerterrein Landgoed Vilsteren 2021

Deze regels zijn opgesteld vanuit de gedachte dat het naleven er van een gezamenlijke verantwoordelijkheid van het landgoed en de kampeerders is. Wanneer blijkt dat dit niet werkt zullen we wellicht gedwongen zijn het sanitair gebouw te sluiten en net als vorig jaar alleen nog open te zijn voor mensen die zelfvoorzienend zijn.

Algemeen

 Houd je aan de richtlijnen van de rijksoverheid, dus o.a.:
• Hou 1,5 meter afstand
• Was regelmatig je handen
• Mondkapjes zijn verplicht in alle overdekte openbare ruimtes v.a. 13 jaar

 Laat je bij verschijnselen (verkouden, koorts, hoofdpijn, hoesten e.d.) testen en ga naar huis om daar in quarantaine te gaan totdat de uitslag er is.

 Ontvang niet meer dan 1 bezoeker

 Blijf na 22.00 uur bij je eigen kampeerplek

 In gevallen, waarin dit kampeerreglement niet voorziet beslist de beheerder. Men is verplicht haar aanwijzingen, alsook die van het overige personeel op het landgoed, op te volgen.

 Bij overtreding van dit reglement kan de toegang tot het kampeerterrein per direct ontzegt worden.

Sanitair gebouw

 In bezit van eigen sanitair? Gebruik dan ook voor de eigen veiligheid zoveel mogelijk de eigen voorziening.

 Maximaal 1 persoon of 1 huishouden in een sanitair ruimte.

 Gebruik het bordje bezet op de deur bij binnengaan en zet het weer op vrij bij het verlaten.

 Laat de sanitair ruimte en toiletten schoon achter.

 Afwassen bij het eigen kampeermiddel.

Om het bovenstaande mogelijk te maken zal het landgoed zorgen voor voldoende desinfectiemiddelen en overige voorzieningen.

Nogmaals: Gezamenlijke verantwoordelijkheid.

Dat we zeer nadrukkelijk een beroep doen op de kampeerders om het geheel samen veilig te houden komt doordat ons terrein en de sanitair gebouwen qua opzet en organisatie het zowel praktisch als financieel onhaalbaar maken om te gaan werken met continue toezicht op het naleven van de regels bij de sanitairgebouwen, extra inzet van schoonmaakploegen e.d..Tevens ontbreekt bij ons een ‘aan de poort controle’ om mensen die zich al ziek voelen te weren. Kortom als we deze zomer samen willen blijven genieten van het kampeerterrein inclusief de sanitaire voorzieningen, zullen we ook samen moeten doen.

Reserveren is nog steeds niet mogelijk.

Ook weer gekoppeld aan de indeling (geen genummerde, strak afgebakende standplaatsen) en organisatie (geen receptie, maar zelf een mooie plek zoeken) van ons terein is het reserveren van een plek bij ons nooit mogelijk geweest. Ook nu zal dat zo zijn en blijven. 
 
Gezien de nog steeds uitzonderlijke situatie durven we geen enkele voorspelling te doen over de drukte op het kampeerterrein.
Het is daarom zeer verstandig om voorafgaand op uw komst bij voorkeur tijdens kantooruren te bellen om te vragen naar de stand van zaken m.b.t. de drukte. Het nummer hiervoor is 06 - 22 93 3157. U komt dan uit bij Sonja Koggel, de nieuwe beheerder van het kampeerterrein.

Wat als de situatie weer verandert?

Het is natuurlijk niet te voorspellen hoe de situatie zich m.b.t. de corona gaat ontwikkelen. Laten we hopen dat er bv. geen nieuwe golf komt waardoor de regels weer aangescherpt moeten worden. Op deze website is onder deze nieuwsrubriek indien nodig het laatste nieuws te vinden.
 
We hopen op uw begrip voor onze keuzes.

 

Publicatiedatum:

Ga terug