Vilsteren Nieuws

Kampeerterrein 1 juli open voor gasten die zelfvoorzienend zijn

Nadat het natuurkampeerterrein op Landgoed Vilsteren op 29 mei eerst alleen voor seizoenplaatshouders is open gegaan, zijn vanaf 1 juli ook toeristisch kampeerders weer welkom.
 

Hierbij gelden wel de volgende voorwaarden en regels:

1. We gaan uit van medewerking op basis van eigen verantwoordelijkheid. Dus zelf meedenken over afstand houden etc.

2. Wanneer men corona gerelateerde gezondheidsklachten heeft niet komen en wanneer men ze ter plekke ontwikkelt, naar huis gaan.

3. De sanitaire voorzieningen blijven gesloten. Men moet dus zelfvoorzienend zijn. Chemische toiletten zijn wel te legen.

4. Afwassen. Men kan water tappen, afwassen bij de eigen caravan en water na afloop weer in de wasbak bij het toiletgebouw.

5. De diepvries voor koelelementen is niet aanwezig.

6. Het ontvangen van gasten is niet toegestaan.

We houden de sanitair voorzieningen dus ondanks dat de landelijke regels dit niet meer voorschrijven gesloten.
We hebben echter niet alleen met overheidsbeleid te maken, maar moeten ook onze eigen afwegingen maken. Dat we tot deze keuze gekomen zijn komt doordat ons terrein en de sanitairgebouwen qua opzet en organisatie het zowel praktisch als financieel onhaalbaar maken om te gaan werken met continue toezicht op het naleven van de regels bij de sanitairgebouwen, extra inzet van schoonmaakploegen e.d.. Tevens ontbreekt bij ons een ‘aan de poort controle’ om mensen die zich al ziek voelen te weren.

Reserveren is nog steeds niet mogelijk.

Ook weer gekoppeld aan de indeling (geen genummerde, strak afgebakende standplaatsen) en organisatie (geen receptie, maar zelf een mooie plek zoeken) van ons terein is het reserveren van een plek bij ons nooit mogelijk geweest. Ook nu zal dat zo zijn en blijven. 
 
In een normale situatie zou ik zeggen dat de kans dat er vanaf 1 juli geen mooi plekje is, ongeveer 0 procent is. Dat durf ik nu zeker niet te doen. We durven geen enkele voorspelling te doen over de drukte nu veel Nederlands in eigen land blijven en we zelf extra regels  voorschrijven.
Het is daarom zeer verstandig om voorafgaand op uw komst bij voorkeur tijdens kantooruren te bellen om te vragen naar de stand van zaken m.b.t. de drukte. Het nummer hiervoor is 06 - 22 93 3157. U komt dan uit bij Sonja Koggel, de nieuwe beheerder van het kampeerterrein.

Wat als de situatie weer veranderd?

Het is natuurlijk niet te voorspellen hoe de situatie zich m.b.t. de corona gaat ontwikkelen. Laten we hopen dat er bv. geen tweede golf komt waardoor de regels weer aangescherpt moeten worden. Op deze website is onder deze nieuwsrubriek indien nodig het laatste nieuws te vinden.
 
We hadden u allemaal graag met open armen ontvangen in Vilsteren, maar we leven in een ingewikkelde tijd met veel onzekerheden en ook voor ons nieuwe afwegingen die gemaakt moeten worden. We hopen dan ook op uw begrip voor onze keuzes.

Tenslotte: het goed gaan van het bovenstaande staat of valt ook bij hoe de mensen er zelf mee omgaan. Wij zullen dit ook in de gaten houden en behouden ons het recht voor tussentijds de regels te wijzigen. Ter plekke dienen de aanwijzingen van de medewerkers van het landgoed opgevolgd te worden.

 

Publicatiedatum:

Ga terug