Vilsteren Nieuws

Kalender 2017 beschikbaar

Landgoed Vilsteren geeft alweer vanaf 2004 elk jaar een kalender uit. Huurders, pachters, erfpachters e.d. van het landgoed krijgen hem zoals elk jaar in december thuis bezorgd. De kalender van 2017 is vanaf 27 november voor iedereen voor € 4,00 te verkrijgen in het landgoedcentrum.

Dit jaar behoeft de foto bij juli en augustus een nadere toelichting. Op de foto ziet u een soort muur van strobalen in een weiland. Het betreft hier niet een willekeurige berg, maar een geluidswal. In 2015 is nabij de stuw een nieuwe nevengeul van de Vecht aangelegd. In de nabijheid van de geul is al heel lang een dassenburcht te vinden. Iemand is op het 'lumunieuze idee' gekomen dat een geluidswal zou voorkomen dat de dassen teveel overlast van de werkzaamheden zouden hebben. Het feit dat de dassen al heel lang gewend zijn aan landbouwverkeer wat veel dichter langs de burcht rijdt, heeft niet tot tijdige bezinning geleid. Sterker nog, voor het aanleggen van de geluidswal is op een grote diesel oplegger een elektrische shovel van ver naar Vilsteren gekomen.
Ondanks deze in het ogen van het landgoed ver doorgeschoten maatregel is de aanleg van de nevengeul verder in zeer goed overleg tussen alle betrokken partijen (waterschap, landgoed, andere grondeigenaren en aannemer) verlopen en mag het eindresultaat zeker gezien worden.

Publicatiedatum:

Ga terug