Vilsteren Nieuws

Geslaagd concert jong talent

 

Op zondag 20 september was het weer zover: het eerste Landgoedconcert sinds Corona.

Het optreden werd verzorgd door violiste Chloë Elsenaar en de pianist Jorrick Simmes, twee veelbelovende jonge talenten.

Chloë en Jorrick hadden een prachtig programma samengesteld en speelden de sterren van de hemel. Zo waren te horen de Sonate in A mineur van Robert Schuman, daarna Rêverie van Debussy en  vervolgens het vioolconcert in D mineur van de Armeense componist en cellist Aram Katchaturian, een technisch hoogstandje dat wonderschoon gespeeld werd. Als laatste werd nog Humoresque van Dvorak ten gehore gebracht.

Het was overduidelijk dat het publiek genoot van de warme klank van de viool en de techniek waarmee Chloë haar instrument bespeelde. Het ingetogen spel van haar begeleider Jorrick maakte het geheel compleet.

Wij wensen Chloë en Jorrick alle succes voor de toekomst, we gaan zeker weer van ze horen.

Natuurlijk had de concertcommissie allerlei maatregelen getroffen om het risico op besmetting door het virus dat al zo lang rondwaart zoveel mogelijk te beperken. Zover te overzien is dat prima gelukt.

Het is de bedoeling dat er op 8 november om 15 u weer een Jong Talent- concert plaatsvindt. Dan zal de niet alledaagse combinatie van accordeon en  cello te horen zijn (respectievelijk bespeeld door Nicola Spasic en Wisse de Rijk). Nadere bijzonderheden over dit concert zullen in de loop van oktober te lezen zijn via deze website.

De concertcommissie.

Publicatiedatum:

Ga terug