Vilsteren Nieuws

Bezoek demissionair Minister Schouten

Bezoek demissionair minister Carola Schouten 15 maart jl.

Onverwacht was het mogelijk om op zeer korte termijn minister Schouten op het Landgoed te ontvangen. Zaterdagochtend was er contact met de ChristenUnie en maandag stond de minister bij het Landgoedcentrum met leden van de ChristenUnie. Als de minister aanklopt zeg je natuurlijk niet nee. Na een korte uitleg over het landgoed ging het gesprek vooral over het gebiedsgericht werken en de rol die landgoederen kunnen spelen in de transitie van het buitengebied. Het gebiedsgericht werken, het Panorama Vechtdal, betaalde ecodiensten voor de boeren, de rol van landgoederen en het Manifest klimaatrobuuste landgoederen zijn onderwerpen die, zo bleek, haar grote belangstelling te hebben. Het was een boeiend gesprek, we bleken op eenzelfde lijn te zitten.

Daarna werd er een bezoek gebracht aan erve Meijerink bij Martijn en Linda Hulsman voor een bezoek aan het voedselbos, de pluktuin en om twee bomen te planten. Dit laatste, noodzakelijk vanwege de bestuiving, was tegelijkertijd een mooie symboliek voor het samenwerken.

Na de lekkere broodjes van Gerda vertrok de minister en beloofde terug te komen om rond te fietsen in het Vechtdal en om de boompjes te bekijken. Het was een mooi bezoek.

Een kort filmpje is te vinden op Vechtdalleefttv.nl: https://www.youtube.com/watch?v=AbIIc1gSaiA

Publicatiedatum:

Ga terug