Landgoedcentrum Vilsteren
Landgoedcentrum Vilsteren

Landgoedcentrum Vilsteren

Sinds de zomer van 2007 heeft het landgoed zijn eigen landgoedcentrum. Het is gevestigd in een oude boerderij (Erve Borrink) midden in het dorp naast de kerk. De ingang zit aan de achterkant aan de Borrinkdijk. Met de komst van het landgoedcentrum heeft de boerderij een mooie, nieuwe functie gekregen en is ook het behoud van dit rijksmonument gewaarborgd. Het Landgoedcentrum is een combinatie van een informatiecentrum en een ontvangstruimte. Ook zijn er beperkt enkele streekproducten, kaarten e.d. te koop. Het is het ideale startpunt van een bezoek aan landgoed Vilsteren en het Vechtdal. Koffie en thee zijn er altijd warm en er zijn vrijwilligers die uw vragen kunnen beantwoorden. Daarnaast zijn er wandelroutes over het landgoed, folders van activiteiten in de omgeving e.d. te krijgen.

Openingstijden

De openingstijden:

Door een tekort aan vrijwilliger is het helaas nog niet zeker wanneer het landgoedcentrum in 2024 voor het publiek open kan zijn. Vooralsnog is de bezetting in juni ingvuld waardoor het landgoedcentrum in ieder geval in juni zowel op woensdag- als zaterdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur open zal zijn.
Of dit ook in de maandan daarna haalbaar is, is dus helaas nog even afwchten.

Groepen (minimaal 20 personen) alleen op afspraak, maar wel het hele jaar door.

Ontvangsten van groepen

De Landgoedzaal
De Landgoedzaal

Het landgoedcentrum wordt ook gebruikt als een ontvangstruimte voor groepen die bijvoorbeeld een lezing en/of excursie onder leiding van de rentmeester of de jachtopziener willen hebben. De uitgangspunten voor de ontvangst van groepen zijn als volgt: in overleg zijn allerlei combinaties van groeps- en individueel bezoek mogelijk (bv. vergaderen, lunch, lezing en excursie). De prijzen hiervoor worden in overleg bepaald. Individueel bezoek gaat voor op groepsbezoek, dus geen besloten bijeenkomsten op reguliere openingstijden. Bij ontvangsten moet er altijd een relatie met het landgoed zijn, dus niet alleen trouwrecepties, verjaardagsfeesten etc. Groepen moeten minimaal 20 personen groot zijn.

Vergaderen

Vechtdalzaal
Vechtdalzaal

Het landgoedcentrum kan gehuurd worden voor vergaderingen. Er zijn twee zalen. De grote, sfeervolle Landgoedzaal beneden (geschikt voor maximaal 70 personen) met open haard, beamer, scherm, wifi, geluidsinstallatie, vleugel en de kleinere Vechtdalzaal boven (geschikt voor maximaal 25 personen) met wifi en scherm. Er kan catering verzorgd worden. Er is een goede samenwerking met Herberg De Klomp en het parochiehuis in Vilsteren. De mogelijkheden lopen uiteen van een klein, eenvoudig hapje tot een uitgebreid culinair evenement. Uitgangspunt is zoveel mogelijk hoogwaardige Vechtdalproducten te gebruiken.
Ook is het in overleg mogelijk om diverse activiteiten aan het huren van het landgoedcentrum te koppelen. Voorbeelden hiervan zijn een excursie onder begeleiding op het landgoed, een wijnproeverij, een GPS tocht, een bezoek aan de Vilsterse Molen en/of de kerk, een stadwandeling in Ommen in samenwerking met het Streekmuseum Ommen en het daadwerkelijk de handen uit de mouwen steken door bv. onder begeleiding van een medewerker van het landgoed in het bos of op de hei te gaan werken.

Er is wel een heel speciale regel verbonden aan het huren van een vergaderzaal. Men is namelijk verplicht minimaal 30 minuten in het programma in te bouwen voor een lezing over het landgoed.

Activiteiten

Eten in de Landgoedzaal
Eten in de Landgoedzaal

Het landgoedcentrum is regelmatig het startpunt voor leuke activiteiten als concerten, excursies, kinderspeurtochten e.d. Op de agenda (interne link) op deze website worden deze tijdig aangekondigd.

De Landgoedwinkel

De kleine landgoedwinkel in het landgoedcentrum richt zich vooral op boeken, Vilsterse souvenirs, ansichtkaarten e.d..

Tarieven

Aan het gebruik van het landgoedcentrum zijn de volgende tarieven verbonden:

  • Bij individueel bezoek gratis entree
  • Huur Vechtdalzaal (boven) € 75,- per dagdeel
  • Huur Landgoedzaal (beneden) € 200,- per dagdeel
  • Huur beide zalen samen € 250,- per dagdeel
  • Excursie / lezingen door de directeur-rentmeester € 50,-/uur.

De verplichte lezing van 30 minuten bij huur is gratis. Indien men een langere lezing wil, of de lezing wil combineren met een excursie gaat na 30 minuten het bovenstaande uurtarief in.

Adres en reserveren

Landgoedcentrum Vilsteren: Vilsterse Allee 1d, 7734 PB Vilsteren, tel. 0529-460566 (tijdens kantooruren)
Postadres: Vilsterseweg 17, 7734 PD Vilsteren.
Voor vragen en reserveren groepen: 0529-458392 (rentmeesterskantoor, alleen tijdens kantoortijden)