Vilsters Lamsvlees

Vilsters Lamsvlees

Alle seizoenen zijn ze buiten, bij weer of geen weer. Ruim 100 ooien van Martijn en Linda Hulsman  grazen op de natuurlanden van Landgoed Vilsteren aan de Vecht of aan de Achterveldsweg. Ze eten alleen het gras en de kruiden die ze zelf precies weten te vinden; meer komt er niet aan te pas. Zo zorgen ze voor een goed bewaard geheim; hèt Vilsters lamsvlees. Puur, dichtbij en van biologische kwaliteit. En dat proef je!


Direct van de boerderij naar de consument

Linda en Martijn Hulsman
Linda en Martijn Hulsman

Het echtpaar Hulsman woont, samen met hun vier kinderen, in de boerderij ‘Erve Meijerink’ aan de Achterveldsweg. Ze leveren Vilsters lamsvlees en hebben daarnaast een melkveebedrijf met zo’n 65 koeien. Zoals bij veel ondernemers op Landgoed Vilsteren is het een echt familiebedrijf; van generatie op generatie voortgezet. Martijn en Linda zijn trots op de kwaliteit van hun Vilsters lamsvlees, maar ze houden er niet zo van om er mee op de voorgrond te treden. “Misschien een beetje vreemd, maar we vinden het belangrijk om te weten waar ons vlees terecht komt”, vertelt Martijn. “We willen graag dat mensen vertrouwen hebben in onze werkwijze en daarom blij zijn met ons vlees. Ons product gaat direct van de boerderij naar de consument en daarom blijft het betaalbaar. Zo kan iedereen genieten van een goed stuk vlees”.

Echte schapenman

Vilsterse schapen
Vilsterse schapen

Als klein jongetje was Martijn al in de weer met de lammetjes van zijn opa. “Ik heb altijd al een voorliefde gehad voor kleinere boerderijdieren, zoals konijnen en kippen. Uiteindelijk heb ik me ontwikkeld tot een schapenkenner, ook het scheren en kappen doe ik zelf. Ik geniet van alles wat erbij komt kijken en als ik kon kiezen, had ik er het liefst nog 100 schapen bij! Op de graslanden gebruiken we geen kunstmest of chemische middelen. In de winter eten de schapen hooi van dezelfde graslanden. Verder weten de schapen zelf heel goed wat ze willen eten. Soms breken ze door de omheining om te vinden wat ze zoeken. Daaraan merk je dat het echte natuurschapen zijn, met de genen van oude Franse rassen. Van januari tot mei is het lammertijd. De lammeren groeien in alle vrijheid op bij hun moeder. Tot een leeftijd van tien maanden, daarna ondergaat het vlees namelijk een smaakverandering. Ik breng de dieren zelf naar een lokale, ambachtelijke slager. Dat betekent relatief weinig stress voor de dieren en is de kortste weg van producent naar consument.”

Meegenieten met het boerenleven

Martijn en Linda delen graag het plezier van het boerenleven met anderen. “Een aantal jaar geleden werd er een zesling geboren en veel mensen kwamen naar de lammeren kijken”, kan Linda zich herinneren. “We ontdekten dat we, op een hele eenvoudige manier, mensen konden laten meegenieten”. Linda heeft plannen voor een ‘genietplek’ bij hun boerderij, met een pluktuin en natuurspeelplaats voor kinderen.

Ook op de kaart bij Herberg de Klomp

Ook bij Herberg de Klomp kunt u (in het voorjaar) genieten van puur Vilsters lamsvlees. De kok werkt graag met ‘het beste vlees van Nederland’.

Uw lamsvlees bestellen

Vilsters Lamsvleespakket
Vilsters Lamsvleespakket

Vilsters lamsvlees is bij de familie Hulsman te verkrijgen. 

Op de boerderij kunt u uitzoeken welk stukje lamsvlees u wilt kopen.  

Zoals bijvoorbeeld; kotelet, boutschijf, worstjes, gehakt of hamburgers. 

Het vlees is verpakt in porties voor twee personen. 

Grote stukken lamsvlees zijn een zadel, een bout, een rollade of een rack. 

Ook bestaat er een mogelijkheid om een pakket van 2,5 kilo samen te stellen. 

Uw bestelling kunt u op afspraak afhalen bij de boerderij 'Erve Meijerink' aan de Achterveldsweg. 

Achterveldsweg 3, 7734 PA Vilsteren

T: 0529 – 46 04 86 
M: 06 – 10 14 87 30 (Martijn)
I: www.ervemeijerink.nl 
E: ln.knirejiemevre@ofni