Willibrorduskerk Vilsteren
Willibrorduskerk Vilsteren

De kerk

In Vilsteren staat een rooms-katholieke parochiekerk gewijd aan de Heilige Willibrordus. De kerk is gebouwd in 1897. De familie Cremers van het landgoed bood een nieuwe kerk aan, nadat de op 15 april 1855 tot parochiekerk verheven kerk uit 1820 (met een dak van stro) niet solide meer was. De Sint Willibrorduskerk werd gebouwd tussen 1896-1897. De door architect J.W. Boerbooms ontworpen kerk is een neogotische pseudobasiliek met 40 meter hoge toren. Het is een goed voorbeeld van Boerbooms' op de Nederrijnse gotiek geïnspireerde stijl. De kerk bevat schitterende gebrandschilderde ramen boven het hoofdaltaar. Deze zijn geschonken door de familie Cremers en zijn in 1910 gemaakt door atelier Ledner uit München. De andere vensters zijn in 1935 vervaardigd door Lou Asperlagh. Hij heeft ook de wanden voorzien van een kruiswegstatie.
Aan de zuidkant is ter hoogte van het altaar de Cremerskapel aan de kerk gebouwd. Hier had de familie Cremers zijn eigen zitplaatsen.

Activiteiten

Voor informatie over diensten, misintenties, het huren van de kerk voor huwelijken, dopen e.d. kunt u in 2023 op dinsdag- en woensdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur terecht op het parochiesecretariaat. Vanaf januari 2024 is dit alleen nog op de dinsdagmorgen. De woensdagmorgen is het parochiesecretariaat dan gesloten. U vindt dit aan de Vilsterse Allee 2, 7734 PB Vilsteren. Telefoon 0529-458254, e-mail moc.liamg@neretsliv.eihcorap. Ook is er informatie te vinden op www.willibrordusvilsteren.nl

De parochie organiseert allerlei activiteiten in en rond de kerk, iedereen die hier aan mee wil doen, ook van buiten de parochie of als zomergast, is van harte welkom.