Kampeerterrein Vilsteren
Kampeerterrein Vilsteren

kampeerterrein Vilsteren

Vechtdalmarketing

Rust, natuurschoon, bos en goed sanitair zijn de kernmerken van het kampeerterrein van Landgoed Vilsteren. Het kampeerterrein ligt in het bos op ca. 400 meter ten zuidoosten van het dorp.

Bij aankomst op het kampeerterrein kunt u zelf een plekje uitkiezen en de tent of caravan neerzetten. U hoeft zich nergens te melden, de beheerder komt vanzelf een keer bij u langs. De kampeerplaatsen zijn niet genummerd, maar over het algemeen goed als plek herkenbaar. Het zijn ruime plekken die door bomen en struiken in een natuurlijk patroon van de andere plekken gescheiden worden.
Er is voor dit systeem gekozen om het kampeerterrein een zo natuurlijk mogelijk uitstraling te laten houden, overal bordjes met nummers zouden dit teveel verstoren. Wel betekent deze keuze dat reserveren van een plek niet mogelijk is. Wanneer u wilt weten of er nog een plek vrij is kunt u het beste kort vooraf bellen met Sonja Koggel, 06 - 22933157. Een mail sturen hierover heeft geen zin.

Praktische informatie

Mailadres kampeerterrein: ln.neretslivdeogdnal@nierretreepmak

 

Zowel het kampeerterrein als de groepsterreinen zijn in 2024 open van 30 maart tot 1 oktober.

Tarieven per nacht voor het kamperen

Kampeerterrein

  • Volwassene € 5,00 
  • Kind tot 10 jaar € 4,00 
  • Tent, caravan € 4,00 
  • Trekkerstentje € 3,00
  • Auto, motor € 3,00 
  • Aanhangwagen € 2,00 
  • Camper € 6,00 
  • Hond (aangelijnd) € 1,25

Groepsterreinen: € 3,25 per persoon met een minumum van € 65,00 per terrein per nacht.

Alle tarieven zijn inclusief belastingen en warm water. Stroomaansluitingen zijn niet aanwezig. Er is op het kampeerterrein wel een gratis accu oplaadstation.

Meer informatie

Wilt u meer weten? Neem contact op met de beheerster van het kampeerterrein, Sonja Koggel: 06-22933157.

Twee gedeelten

Het terrein bestaat uit een natuurkampeerterrein en een seizoenkampeerterrein. Voor het natuurkampeerterrein moet U een Natuurkampeerkaart van de Stichting Natuurkampeerterreinen (www.natuurkampeerterreinen.nl) hebben (beter bekend als 'het Groene Boekje'). Het seizoenkampeerterrein biedt ruimte aan mensen die het gehele seizoen op het kampeerterrein willen staan.

Waar ligt het en hoe kom ik er

Vilsteren ligt aan de zuidzijde van de Overijsselse Vecht tussen Ommen en Dalfsen in. Het kampeerterrein ligt aan de Vilsterse Allee. Op de doorgaande weg door Vilsteren (Vilsterseweg) volgt U bij de kerk de ANWB borden 'Landgoed Vilsteren' naar het zuiden. Na ca. 100 meter volgt U de weg naar links en na nog eens circa 150 meter, bij een flauwe bocht naar rechts, vervolgt U de zandweg rechtuit.

De groepsterreinen

Voor groepen met tenten zijn er drie speciale, apart van elkaar gelegen kampeerterreintjes in het bos aan de zuidzijde van de heide. Daar is geen sanitair, wel een waterpomp. Drinkwater is via jerrycans beschikbaar. Ouderwets primitief en uitermate geschikt voor bijvoorbeeld scoutinggroepen. Door de afgelegen ligging van de terreinen is er sprake van een grote mate van privacy. De groepsterreinen moeten wel vooraf besproken worden.

De omgeving

Landgoed Vilsteren ligt in de landgoederengordel langs de Overijsselse Vecht, een recreatiegebied bij uitstek. Naast de vele wandel- en fietsmogelijkheden in de nabije omgeving kunt u voor winkelen, musea, restaurants e.d. terecht in de op slechts ca. 7 kilometer gelegen plaatsen Ommen en Dalfsen. De oude historische stad Zwolle ligt op slechts 15 kilometer van Vilsteren.