Herberg De Klomp
Herberg De Klomp

Seizoenstip zomer 2016: Herberg De Klomp en De Nieuwe Ruif

Herberg De Klomp is gelegen op een locatie waar in vervlogen tijden een kaderstede was. Tot 1839 was het verkeer vanuit Zwolle via Vilsteren naar Ommen aangewezen op een pontveer voor het oversteken van de Vecht. Toen er in 1839 een goede doorgaande weg naar Vilsteren lag, werd er een herberg gevestigd in het Snijdershuis, ook wel Hoenderkamp genoemd. In en bij de herberg konden mens en dier uitrusten en zich laven aan streekeigen spijzen en dranken.

In het begin van de negentiende eeuw werd de herberg geëxploiteerd door de familie Klomp. De plaatselijke bevolking gaf daardoor de naam "De Klomp" aan de herberg. Er was toen tevens een bakkerij aanwezig.

Doordat vrijwel de gehele ondergrond van het dorp eigendom is van Landgoed Vilsteren hebben het landgoed en de gemeenschap een intensieve en voor Nederland unieke relatie.
Ook herberg De Klomp maakt al heel lang onderdeel uit van het landgoed en neemt een belangrijke plek in de gemeenschap in. Het afgelopen half jaar hebben er veel mooie ontwikkelingen rondom De Klomp plaatsgevonden.
 De Klomp zelf is grondig opgeknapt, in het naastgelegen pand is restaurant café De Nieuwe Ruif gerealiseerd, beide panden zijn met elkaar verbonden en de parkeerplaats en de terrassen zijn opnieuw ingericht en aangekleed.


Het hele project is in goede samenwerking tussen de exploitanten van De Klomp & De Nieuwe Ruif (Gert Jan van Lochem en Iris van der Lichte), het plaatselijke aannemersbedrijf Salbam en het landgoed tot stand gekomen.

Het eindresultaat mag gezien worden en een bezoek aan Herberg De Klomp of De Nieuwe Ruif vormt een prachtige combinatie met een wandeling over het landgoed.

Seizoenstips

Landgoed Vilsteren is alle seizoenen een bezoek waard. Om u te inspireren geven wij elk seizoen een andere tip voor een bijzondere plek op het landgoed. Een archief van de seizoenstips is beschikbaar.

Ga terug