Reggeplas

Bezoektip 2020: De holle tamme kastanje

De holle tamme kastanje

Deze keer gaat het bij de seizoentip niet alleen om de plek zelf, maar ook om de omgeving daarvan en de route er naar toe. Toch speelt ook de tamme kastanje zelf een belangrijke rol.

De oude kastanje staat langs een wat minder druk belopen deel van de bij eerdere seizoentips al genoemde filosofische wandeling in Engelse landschapstijl (zie bv. de Kurkentrekker, de kluizenaarshut en de theekoepel). Het pad erlangs loopt langs de Grote Esch, geeft zicht op de uiterwaarden en toont de overgang van de Es naar een moerasgebiedje waar ooit de Regge en de Vecht bij elkaar kwamen.

De boom zelf is ook de moeite waard, althans als je de moeite neemt er een keer omheen te lopen. Dan pas zie je wat je vanaf het pad niet ziet; hij is vrijwel geheel hol. Het is bijna een wonder dat hij er nog staat en dat hij zelfs nog tamme kastanjes levert in de herfst.

Bezoektips

Landgoed Vilsteren is altijd een bezoek waard. Om u te inspireren geven wij regelmatig een andere tip voor een bijzondere plek op het landgoed. Een archief van de bezoektips is beschikbaar.

Ga terug