Vilsteren Agenda

Concert Ensemble Consequens

zondag 10 maart 2019, 15:00
Locatie: Willibrorduskerk Vilsteren

Consequens in de Vilsterse Willibrorduskerk

Op zondag 10 maart wordt de Vilsterse Willibrorduskerk opgeluisterd door ensemble Consequens met ‘Von Gott will ich nicht lassen’.                                        

Het concert begint om 15.00 uur, de entreeprijs is € 10,-.Voor jongeren tot en met 18 jaar is het concert gratis.

De muziek van dit concert draait grotendeels om het prachtige gedicht van de Lutherse theoloog en filosoof Ludwig Helmbold: Von Gott will ich nicht lassen, uit 1563, door hem ook op muziek gezet. Uit de tekst spreekt een rotsvast vertrouwen in de beschermende God.

In dit concert horen we hoe enkele componisten zich hebben laten inspireren door dit lied. Afhankelijk van de gebruikte verzen is er steeds een grote afwisseling in sfeer te horen.

Het ensemble brengt koralen, motetten en cantates van o.a. J.S. Bach, Buxtehude, Schütz, de Lassus en Eccard.

Het belooft een prachtig concert te worden met  het heldere, doorzichtige en intieme geluid van dit ensemble dat haar oorsprong heeft in 1983.

Oorspronkelijk mannenkwartet Sequens kreeg vanaf 2006 versterking  van twee sopranen. Nu treden ze projectmatig op met verschillende instrumentalisten onder de naam Consequens, onder leiding van Han Warmelink.

Dit concert maakt deel uit van de serie landgoedconcerten Vilsteren.

Voorafgaand aan het concert kunt u een wandeling maken over het landgoed. Wandelroutes zijn te vinden in het landgoedcentrum. Na afloop van het concert is het landgoedcentrum geopend voor een gezellige nazit met een drankje bij het knapperende haardvuur.

Adres Landgoedcentrum:  Vilsterse Allee 1d te Vilsteren.

Het volgende concert is op 14 april in het Landgoedcentrum in de serie Jong Talent: duo Cibeles, viool en cello, met een zeer gevarieerd programma.

Ga terug