Vilsteren Agenda

Landgoedconcert Sarabande

zondag 13 oktober 2019, 15:00
Locatie: Willibrorduskerk Vilsteren

Concert Sarabande in Vilsteren

Op 13 oktober 2019 vindt het tweede concert in de serie Landgoedconcerten plaats. Ditmaal zal het Vrouwenkoor Sarabande uit Ommen een optreden verzorgen in de Willibrorduskerk in Vilsteren.

Het concert begint om 15.00 uur en zal ongeveer een uur duren. De toegangsprijs bedraagt € 10 per persoon, jongeren tot/met 18 hebben gratis toegang.

Sarabande is de naam van een even enthousiast als ambitieus koor van 20 vrouwen uit de ruime omgeving van Ommen, dat wordt geleid door dirigent Joan Jonkman. Het repeteert elke week in de voormalige Dalfser synagoge.

Op het programma staan twee liederen van de Noorse componist Ola Gjeilo (in Noorwegen geboren in 1978, nu woonachtig in de USA): het a capella Northern Lights en het begeleide Tundra. Dit laatste lied beschrijft het gebied rond het Noorse Geilo.

Van de Britse componist Thomas B. Pitfield (1903-1999) voert het koor het geestige A Sketchbook of Women uit. Hierin worden portretten van een aantal vrouwen beschreven.
Ook staat Robert Schumann (1810-1856) op het programma met zijn Gesänge für Frauenstimmen und Klavier op. 91.

Eén programmapunt blijft nog een verrassing.

Henriëtte Prins (docent, uitvoerend musicus en dirigent) zal het koor begeleiden op piano en ook een intermezzo verzorgen.

Nadere informatie over het koor kunt u vinden op de website: www.vrouwenkoorsarabande.nl

Dit concert maakt deel uit van de serie landgoedconcerten Vilsteren. Elk winterseizoen worden er 3 huiskamerconcerten in het landgoedcentrum gegeven en 5 concerten met koren in de Willbrorduskerk.

Na afloop van het concert is er gelegenheid om in het Landgoedcentrum (Vilsterse Allee 1d, direkt bij de Willibrorduskerk)nog iets te drinken en na te praten bij het immer knappend haardvuur. De sportievelingen onder u kunnen voor of na het concert een wandeling maken op het Landgoed, informatie over de uitgezette wandelroutes is verkrijgbaar in het Landgoedcentrum.

Volgend concert:

Op 10 november a.s.

Ga terug