Vilsteren Agenda

Landgoedconcert Sweelinck Kamerkoor

zondag 25 oktober 2015, 15:00
Locatie: Willibrorduskerk Vilsteren

Bijzonder concert Sweelinck Kamerkoor in Vilsteren

Op zondag 25 oktober komt het Sweelinck Kamerkoor uit Amsterdam naar de Willibrorduskerk van Vilsteren voor een bijzonder concert. Het koor wordt geleid door twee veelbelovende jonge dirigenten die een masterclass koordirectie hebben gevolgd bij de beroemde dirigent Daniel Reuss. Op het programma van dit concert staat muziek van Sweelinck, Brahms en Martin. Het concert begint om 15.00 uur en de entree is €10,-. Jongeren tot en met 18 jaar hebben gratis toegang.

In de herfstvakantie geeft de internationaal zeer gewaardeerde chef-dirigent van Cappella Amsterdam, Daniel Reuss, een masterclass koordirectie aan jonge veelbelovende koordirigenten. Zij dirigeren het Sweelinck kamerkoor, dat bestaat uit studenten van het conservatorium van Amsterdam. Speciaal voor deze masterclass is het koor uitgebreid met enkele ervaren ensemblezangers, voornamelijk uit de gelederen van Meesters & Gezellen.

Na afloop van de masterclass worden als slotpresentatie drie concerten gegeven, in Amsterdam, Laren en in Vilsteren. Het is bijzonder dat het Amsterdamse conservatorium de kerk van Vilsteren heeft uitgekozen voor het slotconcert. Het Sweelinck kamerkoor wordt afwisselend gedirigeerd door Arild Rohde en Arnaud van Gelder.

Het programma bestaat uit Psalm 42 van Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621), Sieben Lieder für gemischten Chor opus 62 van Johannes Brahms (1833-1897) en van de Zwitserse componist Frank Martin (1890-1974) de Songs of Ariel met teksten uit The Tempest van Shakespeare.

Dit concert maakt deel uit van de serie landgoedconcerten Vilsteren.

Voorafgaand aan de concerten kan men een wandeling maken op het landgoed. Speciaal voor de wandelaars zal het landgoedcentrum vanaf 14.30 uur geopend zijn. Ook kan men na het concert hier een drankje nuttigen bij de open haard en napraten met het koor.

Volgend landgoedconcert:

zondag 8 november: 15.00 uur Willibrorduskerk, Kamerkoor Arte Vocale uit Hengelo.

 

 

Ga terug