Vilsteren Agenda

Landgoedconcert Drents Kamerkoor o.l.v. Dick Dijk

zondag 9 oktober 2016, 15:00
Locatie: Willibrorduskerk Vilsteren

De concerten

Drents Kamerkoor voor het eerst in Vilsteren

Landgoedconcerten Vilsteren opent op zondag 9 oktober het nieuwe seizoen met een concert van het Drents Kamerkoor.  Met het programma “East meets West” presenteert het bekende koor een aantal toppers uit de Amerikaanse en Russische koormuziek.  Het koor staat onder leiding van Dick Dijk en wordt begeleid door pianist Jan de Roos. Het concert begint om 15.00 uur in de Willibrorduskerk en de entree is €10,-. Jongeren tot en met 18 jaar hebben gratis toegang.

In deze roerige tijden kan muziek een verbindende schakel zijn. Het Drents Kamerkoor presenteert in Vilsteren een ontmoeting tussen Rusland en Amerika. Geen wapenwedloop, maar een muzikale confrontatie van Russische en Amerikaanse componisten. Het beste van de één naast het beste van de ander. De Amerikanen zetten Lauridsen, Clausen, Whitacre en een paar van de fraaiste Negro Spirituals in. De Russen komen aan bod met Glinka, Rachmaninov , Gavrilinen een aantal van hun meest aansprekende volksliederen. Dit programma biedt lichtvoetigheid naast diepe ontroering, moderne frivoliteit naast traditionele ernst.

Het Drents Kamerkoor bestaat al sinds 1968 en is vooral te horen in de vele oude kerkgebouwen die Drenthe rijk is. Maar het koor treedt ook buiten de provincie op en sluit zich aan bij vele culturele initiatieven. Zo werkten zij in het verleden samen met het Nederlands Kamerkoor en het Noord Nederlands Orkest. In zomer van 2013 zette het koor de expositie van de Dode Zeerollen in de abdijkerk van het Drents Museum luister bij. In 2015  en 2016 bracht het koor "Annelies", een oratorium over Anne Frank, in het kader van de dodenherdenking.

Door de variatie in het repertoire van middeleeuwse tot contemporaine componisten en van moderne madrigalen tot klassieke popsongs bereikt het koor steeds wisselende doelgroepen. Sinds 1997 is Dick Dijk dirigent en muzikale inspiratiebron van het koor. Meer informatie over koor en dirigent is te vinden op www.drentskamerkoor.nl

Dit concert maakt deel uit van de serie landgoedconcerten Vilsteren. Voorafgaand aan het concert kunt u een wandeling maken over het landgoed. Wandelroutes zijn te vinden bij de toegang van het landgoedcentrum, Vilsterse Allee 1d te Vilsteren. Na afloop van het concert is het landgoedcentrum geopend voor een gezellige nazit met drankje bij het knapperende haardvuur.

Volgend landgoedconcert: Zondag 30 oktober 15.30 uur, jong talent in het landgoedcentrum

 

Ga terug