Vilsteren Agenda

Landgoedconcert

zondag 14 oktober 2018, 15:00
Locatie: Willibrorduskerk Vilsteren

Choral Evensong op landgoed Vilsteren

Op zondag 14 oktober zal voor het eerst een Choral Evensong uitgevoerd worden in de Willibrorduskerk te Vilsteren door het Collegium Musicum Salland o.l.v. Henk Ophoff. Er zullen werken gezongen worden van o.a. Farrant, Oxley, Bairstow en Dyson.

De Evensong begint om 15.00 uur. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

We vinden het bijzonder om in onze concertreeks een Evensong aan te kondigen, een getijdengebed uit de Anglicaanse kerk, vergelijkbaar met de Katholieke vesper. De orde van dienst ligt grotendeels vast en is te vinden in het Book of Common Prayer. Voor de verschillende onderdelen wordt een aantal Engelse religieuze stukken uit verschillende periodes gezongen, afgewisseld met Anglicaanse gebeden.

Het is de combinatie van stijlvolle, hoogwaardig uitgevoerde (koor)muziek, ingebed in een eeuwenoud ritueel dat een Choral Evensong zo bijzonder maakt. Dus niet zozeer een concert als wel een moment om de dagelijkse beslommeringen te laten voor wat ze zijn en ondergedompeld te worden in een prachtige serene sfeer.

De Evensong wordt uitgevoerd door Collegium Musicum Salland, een kamerkoor uit Ommen dat inspirerende muziek uit de middeleeuwen tot in de twintigste eeuw ten gehore brengt. Het koor bestaat zo’n 10 jaar en de leden komen uit de wijde omtrek van Ommen. CMS zingt veel Engelse kerkmuziek en tijdens een van de reizen van het koor waren er optredens in Cambridge en de kathedralen van Ely en Canterbury.

Het koor staat onder de bezielende leiding van Henk Ophoff die hiernaast ook het Jongenskoor Dalfsen en sinds kort ook een Girls’ Choir onder zijn muzikale hoede heeft.

Dit concert maakt deel uit van de serie landgoedconcerten Vilsteren. Voorafgaand aan het concert kunt u een wandeling maken over het landgoed. Wandelroutes zijn te vinden in het landgoedcentrum. Na afloop van het concert is het landgoedcentrum geopend voor een gezellige nazit met een drankje bij het knapperende haardvuur.

Adres landgoedcentrum:  Vilsterse Allee 1d te Vilsteren.

Het volgende concert is op 11 november in de Willibrorduskerk, Vrouwenkoor Chacota o.l.v. Ceciel van der Zee.

 

Ga terug