Vilsteren Agenda

Landgoedconcert Byzantijns Mannenkoor Friesland

zondag 18 februari 2018, 15:00
Locatie: Willibrorduskerk Vilsteren

Concert Bijzantijns Mannenkoor Friesland o.l.v. Nana Tchikhinashvili

Op zondag 18 februari komt het Byzantijns Mannenkoor Friesland naar Vilsteren. Het koor dat geleid wordt door de Georgische dirigente Nana Tchikhinashvili brengt een gevarieerd programma van Russisch-Orthodoxe kerkmuziek en volksliedjes uit Oost-Europa. Het concert begint om 15.00 uur in de Willibrorduskerk en de entree is €10,-. Jongeren tot en met 18 jaar hebben gratis toegang.

Opnieuw is er een Byzantijns koor te horen in Vilsteren. Dit keer is het Byzantijns Mannenkoor Friesland uit Drachten te gast op het landgoed. Het koor werd opgericht in 2004 en telt 24 enthousiaste leden, allen afkomstig uit de drie noordelijke provincies. Sinds 2007 staat dit koor onder leiding van Nana Tchikhinashvili. Het repertoire bestaat hoofdzakelijk uit Russisch-orthodoxe kerkmuziek en volksmuziek uit Oost-Europese landen. Voor een belangrijk deel is dit repertoire uniek door de keuze van de dirigente. Zij is afkomstig uit Georgië en heeft haar cultuur meegenomen naar Nederland en overgebracht aan het koor. Onder leiding van Nana is het mannenkoor uitgegroeid tot een koor van bijzondere klasse. Het koor wordt veel geprezen om zijn unieke klankkleur en beheerste zang. Voor meer informatie over het koor zie www.bmfdrachten.nl   

Dit concert maakt deel uit van de serie landgoedconcerten Vilsteren. Voorafgaand aan het concert kunt u een wandeling maken over het landgoed. Wandelroutes zijn te vinden bij de toegang van het landgoedcentrum, Vilsterse Allee 1d te Vilsteren. Na afloop van het concert is het landgoedcentrum geopend voor een gezellige nazit met een drankje bij het knapperende haardvuur.

Volgend landgoedconcert:
Zondag 11 maart Vocaal Ensemble Il Cocodrillo Cante

Ga terug