Vilsteren Agenda

Landgoedconcert

zondag 19 juni 2022, 15:00
Locatie: Landgoedcentrum Vilsteren

Concert jong talent in het Landgoedcentrum Vilsteren

Het laatste concert van dit seizoen staat gepland voor 19 juni  2022 om 15.00 uur. Te gast zijn ditmaal  violiste Dasha Serck en contrabassiste Judith Capelle, beiden in 2020 prijswinnaar van het  Britten Concours. Zij worden op de piano begeleid door Jorian van Nee. Het concert begint  om 15.00 uur, de toegangsprijs bedraagt 12 €. Jongeren t/m 18 mogen gratis naar binnen.

Dasha Serck (2003, Voorburg) speelt viool vanaf haar zesde. Zij heeft les gehad van pedagogen als Valentina Lomanovitek en Julia Dinerstein. Interesses genoeg: ook de blokfluit, gitaar, piano en zang hadden haar belangstelling, maar uiteindelijk beperkte zij zich tot de viool en won met glans de eerste prijs op het Britten Concours. Dasha deed in 2021 eindexamen Gymnasium en werd vervolgens toegelaten tot het Conservatorium in Amsterdam waar zij studeert bij Ilya Grubert.

Judith Capelle (2002, Hengelo) begon op jeugdige leeftijd saxofoon te spelen, maar uiteindelijk ging haar hart uit naar de contrabas en die werd haar uiteindelijke keuze. Zij kreeg les van Erik Olsman, speelde in veel ensembles en werd eerste contrabassist in het Britten Jeugdorkest. Judith studeert sinds 2020 Geneeskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en daarnaast (sinds 2021) ook aan het Conservatorium in Amsterdam. Zij heeft les heeft van Olivier Thiery en Burak Marlali.

Dasha en Judith worden tijdens dit concert begeleid door de pianist Jorian van Nee, masterstudent aan het Conservatorium in Amsterdam. Hij heeft een ruime ervaring als solist, ensemblespeler en begeleider en hij heeft prijzen gewonnen met eigen composities.

Dasha en Judith hadden pech, hun eerdere optreden dat gepland stond voor het Landgoedcentrum, kon niet doorgaan ivm Corona.

We hopen daarom op een extra grote opkomst.

Zij zullen ons een divers programma laten horen, waarbij ze soms samen spelen in die unieke combinatie van viool en contrabas (duetten van Piazzola en Glière) en dan weer apart (Saint Saëns, Paganini, Strauss, Bottesini en Rossini).

Dit concert maakt deel uit van de serie Landgoedconcerten Vilsteren. Jonge talentvolle musici krijgen een podium aangeboden in het gezellige en intieme Landgoedcentrum, gelegen aan de Vilsterse Allee 1d.

De concerten zijn prima te combineren met een wandeling over het wonderschone landgoed. Wandelroutes zijn te vinden bij de ingang van het Landgoedcentrum, u kunt uw auto kwijt op het parkeerterrein bij de kerk.

Reserveren is niet mogelijk, uw kaartje graag contant afrekenen bij de ingang. Het concert duurt een ruim uur, er is geen pauze en na het optreden kunt u nog wat drinken.

Volgend concert: 11 september as.

Ga terug