Vilsteren Agenda

Landgoedconcert

zondag 19 juni 2022, 15:00
Locatie: Landgoedcentrum Vilsteren

Landgoed concert in Vilsteren

Concert jong talent in het Landgoedcentrum Vilsteren

Het oorspronkelijk voor 9 januari geplande concert zal nu op 19 juni plaatsvinden (15.00 uur). Te gast zijn ditmaal  violiste Dasha Serck en contrebassiste Judith Capelle, beiden in 2020 prijswinnaar van het  Britten Concours. Zij worden op de piano begeleid door Vital Stahievitch. Het concert begint  om 15.00 uur, de toegangsprijs bedraagt 12 €. Jongeren t/m mogen gratis naar binnen.

Dasha Serck (2003, Voorburg) speelt viool vanaf haar zesde. Zij heeft les gehad van pedagogen als Valentina Lomanovitek en Julia Dinerstein. Interesses genoeg: ook de blokfluit, gitaar, piano en zang hadden Dasha’s belangstelling, maar uiteindelijk beperkte zij zich tot de viool en won met glans de eerste prijs op het Britten Concours. Zij deed in 2021 eindexamen Gymnasium en werd vervolgens toegelaten tot het Conservatorium in Amsterdam, waar zij studeert bij Ilya Grubert.

Judith Capelle (2002, Hengelo) begon op jeugdige leeftijd saxofoon te spelen, maar uiteindelijk ging haar hart uit naar de contrabas en die werd haar definitieve keuze. Zij kreeg les van Erik Olsman, speelde in veel ensembles en werd eerste contrabassist in het Britten Jeugd Orkest. Judith studeert sinds 2020 Geneeskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en daarnaast (sinds 2021) ook aan het Conservatorium in Amsterdam. Zij heeft les van Olivier Thiery en Burak Marlali.

Dasha en Judith worden tijdens dit concert begeleid door de pianist Vital Stahievitch, als co-repetitor verbonden aan het Conservatorium in Amsterdam.

Zij zullen ons een divers programma laten horen, waarbij ze soms samen spelen in die unieke combinatie van viool en contrabas (duetten van Piazzola en Glière) en dan weer apart (Saint Saëns, Paganini, Bottesini en Rossini).

Dit concert maakt deel uit van de serie Landgoedconcerten Vilsteren. Jonge talentvolle musici krijgen een podium aangeboden in het gezellige en intieme Landgoedcentrum, gelegen aan de Vilsterse Allee 1d.

Wij geven de moed niet op, hopen natuurlijk van harte dat wij u op 19 juni a.s. kunnen ontvangen.

Volgend concert: nu nog onbekend.

Ga terug