Vilsteren Agenda

13e filosofische bijeenkomst ‘Denkers in Vilsteren’ AFGELAST

donderdag 19 maart 2020, 20:00
Locatie: Landgoedcentrum

Filosofisch de diepte in over actuele onderwerpen

Let op deze bijeenkomst is helaas i.v.m. het corona virus afgelast!!!!

Zodra een nieuwe datum vastgelegd is , zal deze hier bekend worden gemaakt.

"Filosofisch de diepte in".

Op donderdag 19 maart a.s. zouden wij de heer Michiel Korthals ontvangen die kwam spreken over zijn in 2018 verschenen boek “Goed Eten” dat de ondertitel “Filosofie van voeding en landbouw” heeft meegekregen. De schrijver constateert dat onze wijze van consumeren geleid heeft tot zulke zaken als uitbuiting, extreem overgewicht, ondervoeding, honger en grote milieuschade. In zijn boek bespreekt hij welke veranderingen er nodig zijn. Welke rol kunnen consumenten, overheden en marktpartijen daarin spelen? Een actueel onderwerp dus!

De heer Korthals was van 1993 tot 2014 hoogleraar toegepaste filosofie aan de Universiteit van Wageningen, waar hij zich bezig hield met ethische en filosofische aspecten van ‘levenswetenschappen’, zoals biotechnologie, natuurbescherming, milieubeheer en voeding. Ook is hij heer van Schooten.

De lezing zou plaats vinden in het Landgoedcentrum te Vilsteren. De lezing zou beginnen om 20.00 uur en zou ongeveer een uur duren. Na een korte pauze was er gelegenheid voor vragen en discussie. We zouden de avond afsluiten om 22.00 uur, waarna er gelegenheid was tot napraten.

U was hartelijk welkom vanaf 19.30. Ter dekking van de kosten van de avond vroegen wij een bijdrage van €10 p.p., gaarne gepast op de avond te voldoen. U kunt u helaas niet meer aanmelden via een mail aan ten.neretsliv@srekned . De beschikbare plaatsen zouden worden toegekend in de volgorde van binnenkomst van de aanmeldingen. Uw reservering zou aan u per mail worden bevestigd.

Met vriendelijke groeten,

het Organisatie Comité Denkers in Vilsteren,

Liesbeth Cremers, Joop Butti, Gerard Noordink, Marcel ten Vergert, Frans Bakker

Ga terug