Vilsteren Agenda

Let op!!! Helaas afgelast Concert Vrouwenkoor Chacota en klezmetrio Matonnele

zondag 11 november 2018, 15:00
Locatie: Willibrorduskerk Vilsteren

Let op!!! Zojuist bereikt ons het bericht dat dit concert helaas is afgelast.

Levendig concert in de Vilsterse kerk

Op zondagmiddag 11 november geven vrouwenkoor Chacota en klezmertrio Matonnele een gezamenlijk concert in de Willibrorduskerk van Vilsteren.

Het concert begint om 15.00 uur in de Willibrorduskerk en de toegang is €10,-. Voor jongeren tot en met 18 jaar is het concert gratis.

Beide groepen hebben een programma samengesteld van vrolijke, droevige, maar ook dromerige en opzwepende Jiddische liedjes die in grote stappen het verhaal van het leven vertellen.  Zoals je kunt verwachten van volksmuziek is het het verhaal van meestal eenvoudige mensen, hun dromen, de slagen die het lot hen toedienen, hun feesten en de liefdes die ontstaan. Er komen ook enkele liedjes uit de Balkan voorbij van bijvoorbeeld Goran Bregovich.

Het programma wordt grotendeels door Chacota en Matonnele samen uitgevoerd, enkele stukken door beide groepen afzonderlijk.

MATONNELE betekent cadeautje en is een klezmer trio bestaande uit Ada van Daalen, viool, Harold Sterke, basgitaar en Jaap Gorter, accordeon en zang. Het trio bestaat sinds 2009 en speelt voornamelijk klezmer melodieën en Jiddische liedjes.

CHACOTA is een Spaans woord en betekent zoveel als: rumoerig plezier maken. Dat is ongeveer wat de vrouwen van Chacota doen.

De nadruk ligt op mooie, meerstemmige, goed gecomponeerde muziek. Klassieke muziek ,

maar ook veel volksmuziek uit alle landen van de wereld.

De vrouwen zingen op allerlei plekken, liefst oude kerkjes, maar een lege silo, een restauratie wagon, de kathedraal van Chartres en ziekenhuizen bleken ook een prachtige akoestiek te hebben.

CECIEL VAN DER ZEE studeerde zang aan het conservatorium in Den Haag. Zij volgde de meerjarige dirigenten opleiding en leidt sinds 2006 de koorschool Viva la Musica in Zuidwolde en Meppel. Ze geeft zang- en koorles aan kinderen en jongelui van 6 tot 18 jaar. Vanaf 2006 zingt ze bij het ensemble Sequens, tegenwoordig Consequens, en treedt daar vaak mee op. [www.sequensinfo.nl]. Ook als solist is zij regelmatig te horen bij uitvoeringen van koorwerken. Zij studeert nu koordirectie bij Louis Buskens aan het Prins Claus conservatorium in Groningen.

Dit concert maakt deel uit van de serie landgoedconcerten Vilsteren. Voorafgaand aan het concert kunt u een wandeling maken over het landgoed. Wandelroutes zijn te vinden in het landgoedcentrum. Na afloop van het concert is het landgoedcentrum geopend voor een gezellige nazit met een drankje bij het knapperende haardvuur.

Adres landgoedcentrum:  Vilsterse Allee 1d te Vilsteren.

Volgend concert

Op 9 december 2018 worden in de Willibrorduskerk Christmas Carols gezongen door het Jongenskoor Dalfsen o.l.v. Henk Ophoff.

 

Ga terug