Vilsteren Agenda

Concert Two of a kind

zondag 20 januari 2019, 15:00
Locatie: Landgoedcentrum Vilsteren

Trio Oblivion

Cello recital in Vilsteren

Op zondagmiddag 20 januari geeft celloduo Two of a Kind een gevariëerd concert in het Landgoedcentrum in Vilsteren.

Het concert begint om 15.00 uur en de toegang is €10,-. Voor jongeren tot en met 18 jaar is het concert gratis.

Cello duo Two of a Kind ontstond in 2016, toen Sebastiaan van den Bergh en Hanne Steffers afstudeerden.

Hun streven was het om een uitdagend en vernieuwend repertoire samen te stellen.

Het moest een programma zijn waarin nieuwe(re) composities en componisten naast de werken van oude meesters werden gehoord om het publiek kennis te laten maken met de grotere wereld van muziek. Zo kwamen o.a. Bach, Telemann en Offenbach naast Gliére, Britten en Kodaly te staan. Met dit format gespeeld door een niet veel voorkomende ensemble bezetting, twee cello‘s, kwamen de eerste concerten binnen via Podium Klassiek. Van daaruit bleef het duo zich vernieuwen en verbreden en bereiken zij een steeds groter publiek. Nu  worden ze in verschillend concert reeksen geprogrammeerd zoals in de huiskamermuziek Marathon te Roden, Festival Veenhuizen, Museum de buitenplaats Eelde en zijn ze  dit jaar in de concertreeks in Brielle weer te horen.

Het programma van dit concert bestaat uit stukken van  J.S.Bach, J.S. Bach in een arrangement van de 20e eeuwse C. Bunting, J. Offenbach en D. Popper. Daarnaast worden twee solostukken ten gehore gebracht.

Dit concert maakt deel uit van de serie landgoedconcerten Vilsteren. Voorafgaand aan het concert kunt u een wandeling maken over het landgoed. Wandelroutes zijn te vinden in het landgoedcentrum. Na afloop van het concert is het landgoedcentrum geopend voor een gezellige nazit met een drankje bij het knapperende haardvuur.

Adres landgoedcentrum:  Vilsterse Allee 1d te Vilsteren.

Volgend concert

Zo 10 februari 2019 15.00 uur, Willibrorduskerk

Leeuwarder kamerkoor o.l.v. Eduardo López Cabello

 

Ga terug