Vilsteren Agenda

Concert Resonate

zondag 23 juni 2024, 15:00
Locatie: Willibrorduskerk Vilsteren

Een uurtje Resonate.

Tijdens de aankomende concerten in het Dominicanenklooster te Zwolle op 1 en 22 juni en de Sint Willibrorduskerk op 23 juni, staat het thema “vrije muziek” centraal. Vrij, in de zin van ongebonden aan een tijdperk of muziekstijl. Dit thema is gekozen om de veelzijdigheid en tijdloze schoonheid van koorzang te benadrukken. Van de delicate verfijning van de barok tot de emotionele diepgang van de romantiek, en zelfs de innovatieve klanken van de moderne tijd, het programma laat zien hoe muziek door de eeuwen heen blijft inspireren en verbinden. Onder andere het Magnificat van Andriessen en Matona mia cara van Lasso worden uitgevoerd. Deze werken, met hun uiteenlopende stijlen en historische contexten, illustreren perfect de vrijheid en diversiteit die koormuziek kan bieden.

Het ensemble wordt begeleid door Henk Ophoff op piano en orgel, en Erik Korterink als koordirigent. Samen zullen zij de luisteraars meenemen op een muzikale reis door de tijd, waarin de grenzen van traditionele genres worden overschreden en de pure expressie van koorzang centraal staat.

Het concert begint om 15:00 uur en kaarten zijn verkrijgbaar via de volgende link naar het Ticketkantoor: Bestellen kaarten.

De concerten zijn prima te combineren met een wandeling over het prachtige landgoed. Wandelroutes zijn te vinden bij de toegang van het Landgoedcentrum, dat op dagen van de concerten om 14.30 u geopend is. Parkeren kunt u op het terrein bij de kerk. Na afloop van het concert is er nog een gezellige nazit met een drankje, als de temperatuur ernaar is zal het haardvuur knapperen.

Wij hopen op een mooie opkomst.

Ga terug