Vilsteren Agenda

Concert jong talent ArtEZ Zwolle: Brillante Quartet

zondag 10 september 2023, 15:00
Locatie: Landgoedcentrum Vilsteren

Concert Brillante Quartet in het Landgoedcentrum Vilsteren

Welkom bij het eerste Jong Talent Concert van seizoen 23-24!

In deze concertserie krijgen jonge talentvolle musici een podium aangeboden in het gezellige en intieme Landgoedcentrum van Vilsteren, gelegen aan de Vilsterse Allee 1D. De musici worden om de beurt geworven vanuit het Britten Strijkorkest en het ArtEZ Conservatorium.

Het concert begint  om 15.00 uur. Kaarten kunnen of vooraf via de volgende link gekocht worden: KAARTEN, of ter plekke. De prijs is € 5,- voor studenten en € 0,- voor kinderen t/m 12 jaar en overig € 15,- p.p.

Het Brillante Quartet bestaat uit Tristán Savoye Matamoros, eerste viool, Eider Armendariz Cividian, tweede viool, Adrián Abad Antoñanzas, altviool en Aymara Gosen, cello. Ze introduceren zichzelf als volgt:
"Wij zijn het Brillante Quartet, in september 2022 ontstaan vanuit de passie voor strijkkwartetmuziek. Het repertoire dat we spelen is zeer divers, waarbij we altijd stukken kiezen die ons inspireren en die ons kunnen helpen om te groeien in onze reis als ensemble. 
Voor ons is elke repetitie een klein laboratorium, waarin we ons vrij kunnen uiten en de meest out-of-the-box ideeën kunnen uitproberen. Door dit constante experimenteren benaderen we de muziek altijd vanuit verschillende perspectieven, spelen we altijd met een fris karakter en hebben we bovendien veel plezier. Hoewel de achtergrond van alle leden heel verschillend is, hebben we al met verschillende orkesten en als solisten gespeeld. Toch hebben we elkaar gevonden in de muziek en willen we onze reis graag met u delen"

Het programma voor 10 september is als volgt:

Wolfgang Amadeus Mozart      Uit Don Giovanni:
Arr. J. Küffner                        Notte e giorno faticar

Joseph Haydn                        Strijkkwartet in D groot, Opus 20 no. 4
                                                I. Allegro di molto
                                               II. Un poco Adagio affettuoso
                                              III. Allegretto alla zingarese
                                              IV. Presto scherzando

Antonín Dvořák                      Uit Strijkkwartet in F groot, Opus 96 no. 12:
                                               I. Allegro ma non troppo
                                              II. Lento

Australische traditional                       Waltzing Matilda
Arr. S. Konz

Dit concert maakt deel uit van de serie Landgoedconcerten Vilsteren. Jonge talentvolle musici krijgen een podium aangeboden in het gezellige en intieme Landgoedcentrum, gelegen aan de Vilsterse Allee 1d.

Veel plezier en graag tot ziens op het volgende concert op 12 november!

De concerten zijn prima te combineren met een wandeling over het prachtige landgoed. Wandelroutes zijn te vinden bij de toegang van het Landgoedcentrum, dat op dagen van de concerten om 14.30 u geopend is. Parkeren kunt u op het terrein bij de kerk. Na afloop van het concert is er nog een gezellige nazit met een drankje, als de temperatuur ernaar is zal het haardvuur knapperen.

Wij hopen op een mooie opkomst.

Ga terug