Vilsteren Agenda

Boerenmarkt

zaterdag 17 maart 2018, 11:00 - 16:00
Locatie: Herberg de Klomp

Vanaf 17 maart is er elke 3e zaterdag van de maand een Boerenmarkt in Vilsteren

Het is goed toeven op het Landgoed Vilsteren. De rijke natuur en de lokale boeren zorgen samen voor mooie eerlijke producten. Samen met een 15 tal producenten uit het Vechtdal wordt vanaf zaterdag 17 maart a.s. elke maand in Vilsteren een boerenmarkt met streekproducten georganiseerd.  Van 11.00 tot 16.00 uur staan lokale boeren en collega-boeren uit het Vechtdal klaar voor de liefhebber van Vechtdalproducten. De eerste markt wordt feestelijk geopend door Ilona Lagas, wethouder van de gemeente Ommen en voorzitter van Vechtdal Producten.

In verband met het weer (koude en wind) is de eerste boerenmarkt niet buiten, maar in het Parochiehuis in Vilsteren. U vindt het Parochiehuis naast de kerk bij de parkeerplaats daar.

Er is een breed scala aan producten waaronder Lakenveldervlees en lamsvlees, zuivel, meel, kaas, eieren, pasta, brood, vis, groente, honing, kip, jam, bier en fruit. De markt begint bij restaurant De Klomp en loopt dan langs de pastorie. Gedurende het seizoen zullen producten wisselen zoals klein fruit en asperges.

De BOERENMARKT wordt een broedplaats van nieuwe ideeën, dé plek waar men heerlijke recepten uitwisselt en waar men in gesprek gaat met de producent en elkaar. Alles draait er om goed, eerlijk en smakelijk voedsel. Kortom een markt die je niet mag missen.

Noteer alvast 17 maart in je agenda, prent het in je geheugen, HOORT ZEGT HET VOORT; elke 3e zaterdag van de maand wordt een dag om naar uit te kijken. Op naar Vilsteren. Hier is vast een mooie flyer. De kraamhouders van BOERENMARKT Vilsteren zijn:
1.  Landgoed Vilsteren met producten van het landgoed: Lakenveldervlees, lamsvlees, speltmeel en speltpasta, en honing.
2.  IJsselbrood, brood uit de houtoven van Han Joling
3.  De Zonnehorst met biologisch-dynamische groente.
4.  Kaasboerderij Heileuver met boerenkaas.
5.  Puur Vechtdal met dagverse zuivel.
6.  Veldhoeve Kip met de Twentse Blauwe Kip.
7.  Rokerij Marle met gerookte vis.
8.  Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij Dalfsen met diverse soorten bier.
9.  Jackie Wittkampff met vinaigrettes en mosterdsoorten.
10. Erik Mik met home made chocola.
11. Culibes, Twentse vliermagie, lekkers met vlier.
12. Vlastuin met verse biologische eieren.
13. Heileuver met appels.
14. Bloemen van Nicola.
15. De Varsenerhof met jam en sap
16. GASTKRAAM, deze kraam wordt iedere marktdag door een of twee andere producenten gebruikt. Dit is met name voor de seizoensproducten of bijzondere producten. Op 17 maart staan er Paul Uitzetter met Vechtdalappelsap en Rina Steenstra met Vilsterse powerrepen.

De markt wordt 17 maart muzikaal versierd door Radboud Scheiffes met zijn draaiorgeltje.

Ga terug