Vilsteren Agenda

Boerenmarkt

zaterdag 16 november 2019, 11:00 - 16:00
Locatie: Centrum Vilsteren

Foto: Ron Feijen

BOERENMARKT VILSTEREN

De eenentwintigste Boerenmarkt in Vilsteren zal zaterdag 16 november plaatsvinden.

Jacht en Slacht

In november is er traditiegetrouw aandacht voor Jacht en Slacht, dus ook op de Boerenmarkt.

Om 11.30 wordt er gestart met Jachthoornblazen, daarna is er een demonstratie over het verwerken en panklaar maken van wild. Deze demonstratie wordt in de middag om 13.30 herhaald.

En verder vindt u op de markt heerlijke winterkost en een breed assortiment aan etenswaren voor een gezonde en plezierige maaltijd. Eerlijk en heerlijk eten van dichtbij. 

Het is goed toeven op het Landgoed Vilsteren. De rijke natuur en de lokale boeren zorgen samen voor mooie eerlijke producten. Samen met ca. 20 producenten uit het Vechtdal wordt elke derde zaterdag van de maand in Vilsteren een boerenmarkt met streekproducten georganiseerd.  Van 11.00 tot 16.00 uur staan lokale boeren en collega-boeren uit het Vechtdal klaar voor de liefhebber van Vechtdalproducten.

Er is een breed scala aan producten waaronder Lakenveldervlees en lamsvlees, zuivel, meel, kaas, eieren, pasta, brood, vis, groente, honing, kip, jam, bier en fruit. Gedurende het seizoen zullen producten wisselen zoals klein fruit en asperges.

Voor de laatste nieuwtjes kunt u ons volgen op facebook.

De BOERENMARKT is een broedplaats van nieuwe ideeën, dé plek waar men heerlijke recepten uitwisselt en waar men in gesprek gaat met de producent en elkaar. Alles draait er om goed, eerlijk en smakelijk voedsel. Kortom een markt die je niet mag missen.

Noteer alvast elke derde zaterdag van de maand in je agenda, prent het in je geheugen, HOORT ZEGT HET VOORT; elke 3e zaterdag van de maand wordt een dag om naar uit te kijken. Op naar Vilsteren. Hier is een mooie flyer. Vooralsnog zijn de kraamhouders van de BOERENMARKT Vilsteren op  16 november:

  1. Landgoed Vilsteren met producten van het landgoed: Lakenveldervlees, lamsvlees, speltmeel en speltpasta en honing van Hein Hendriks en - Martijn Hulsman, lamsvlees - Bennie Hulsman, lakenveldervlees - Eddie Schwieters, speltproducten
  2. IJsselbrood, brood uit de houtoven van Han Joling, 06-21 51 14 41
  3. De Zonnehorst met biologisch-dynamische groente
  4. Kaasboerderij Heileuver met boerenkaas
  5. Puur Vechtdal met dagverse zuivel, Chris Jansen en Froukje Kingma, Balkerweg 36, 7731 RZ Ommen, 0523 – 676625, 06-15 28 89 50
  6. Veldhoeve Kip met de Twentse Blauwe Kip, Kanaal Noordzijde 17, 7665 SP Albergen, 0546 – 441234, 06-40 26 93 79
  7. Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij Dalfsen met diverse soorten bier
  8. Jacklyn Wittkampff met vinaigrettes en mosterdsoorten
  9. Erik Mik met homemade chocolate
  10. Culibes, lekkers met Vlier uit Twente
  11. De Varsenerhof met jam & sap, fam Grootens, Emslandweg 6 7731 RP Ommen, 0529 451558
  12. Rina Steenstra met Vilsterse repen.
  13. Agnes Visser met bijen en honing
  14. Annemein de Graaf van de WolleSik met geiten- en schapenkaasjes
  15. Ditta Moddejonge, hartige taarten, gastkraam
  16. Gerald Pen, met droge worst en shi-take paddestoelen.
  17. Jachtinfo, Dennis & co
  18. Dalfijn met vis
  19. Herberg de Klomp.
  20. Marco Burgers met hakhoning en honingbonbons
  21. Eline Houtkamp veldbloemen en zaden
  22. Susan Koekkoek, bloemen in bakjes
  23. Ernie van der Kolk, fruit
  24. Bram Knol, biologisch vlees van scharrelvarkens

Wijzigingen in bovenstaande lijst worden zodra bekend op deze website doorgevoerd.

Informatie voor (potentiele) kraamhouders is te krijgen via Liesbeth Cremers op 06 - 15 01 0289

Ga terug