Vilsteren Agenda

Boerenmarkt

zaterdag 19 mei 2018, 11:00 - 16:00
Locatie: Herberg de Klomp

Foto: Ron Feijen

19 mei is er weer een Boerenmarkt in Vilsteren

Het is goed toeven op het Landgoed Vilsteren. De rijke natuur en de lokale boeren zorgen samen voor mooie eerlijke producten. Samen met een 19 tal producenten uit het Vechtdal wordt elke derde zaterdag van de maand in Vilsteren een boerenmarkt met streekproducten georganiseerd.  Van 11.00 tot 16.00 uur staan lokale boeren en collega-boeren uit het Vechtdal klaar voor de liefhebber van Vechtdalproducten. De eerste markt wordt feestelijk geopend door Ilona Lagas, wethouder van de gemeente Ommen en voorzitter van Vechtdal Producten.

Er is een breed scala aan producten waaronder Lakenveldervlees en lamsvlees, zuivel, meel, kaas, eieren, pasta, brood, vis, groente, honing, kip, jam, bier en fruit. De markt begint bij restaurant De Klomp en loopt dan langs de pastorie. Gedurende het seizoen zullen producten wisselen zoals klein fruit en asperges.

De BOERENMARKT wordt een broedplaats van nieuwe ideeën, dé plek waar men heerlijke recepten uitwisselt en waar men in gesprek gaat met de producent en elkaar. Alles draait er om goed, eerlijk en smakelijk voedsel. Kortom een markt die je niet mag missen.

Noteer alvast elke derde zaterdag van de maand in je agenda, prent het in je geheugen, HOORT ZEGT HET VOORT; elke 3e zaterdag van de maand wordt een dag om naar uit te kijken. Op naar Vilsteren. Hier is vast een mooie flyer. De kraamhouders van BOERENMARKT Vilsteren op 21 april zijn:
1. Landgoed Vilsteren met producten van het landgoed: Lakenveldervlees, lamsvlees, speltmeel en speltpasta en honing van Hein Hendriks en
- Martijn Hulsman, lamsvlees, ln.tenteh@namsluhadnilnenjitram
- Bennie Hulsman, lakenveldervlees,  ln.evil@namsluheinneb
- Eddie Schwieters, speltproducten,  ln.tenalpnpk@sreteiwhcs.e
2. IJsselbrood, brood uit de houtoven van Han Joling, 06-21 51 14 41,  ln.doorblessji@nah
3. De Zonnehorst met biologisch-dynamische groente,  ln.tsrohennoz@ofni
4. Kaasboerderij Heileuver met boerenkaas  ln.revuelieh@ofni
5. Puur Vechtdal met dagverse zuivel, Chris Jansen en Froukje Kingma, Balkerweg 36, 7731 RZ Ommen, 0523 – 676625, 06-15 28 89 50,  ln.ladthcevruup@ofni
6. Veldhoeve Kip met de Twentse Blauwe Kip, Kanaal Noordzijde 17, 7665 SP Albergen, 0546 – 441234, 06-40 26 93 79,  ln.pikeveohdlev@ofni
7. Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij Dalfsen met diverse soorten bier,  ln.jirewuorbladthcev@ofni
8. Jacklyn Wittkampff met vinaigrettes en mosterdsoorten,  ln.nylkcaj@ofni
9. Erik Mik met home made chocolade,  ln.liamnpk@etalocohcedamemoh
10. Culibes, Twentse vliermagie, lekkers met vlier, 06-34 00 69 04,  ln.sebiluc@ofni
11. Ernie van der Kolk, asperges en aardbeien, ln.klokrednaveinre@ofni
12. Vlastuin met verse biologische eieren, Venneweg 3, 7722 HZ Dalfsen, 06-40 96 99 50,  ln.niutsalvjiredreob@ofni, samen met de appels van Heileuver
13. Decohof Kwekerij van Vincent Overgoor, Varkensvlees en tuinplanten, 06 48 23 90 22,  ln.fohoced@ofni
14. De Varsenerhof met jam & sap, fam Grootens, Emslandweg 6 7731 RP Ommen, 0529 451558,  ln.fohrenesraved@ofni
15. De Reestlandhoeve met o.a. heerlijke wijn, Hoofdweg 21 7707 RB Balkbrug,0523-648612 ln.eveohdnaltseer@ofni
16. Rina Steenstra met Vilsterse repen.
17. Gerald Pen, met droge worst en shi-take paddestoelen.
18. Herberg de Klomp met de ijscokar.
19. GASTKRAAM, deze kraam wordt iedere marktdag door een of twee andere producenten gebruikt. Dit is met name voor de seizoensproducten of bijzondere producten.

Informatie voor (potentiele) kraamhouders is te krijgen via Liesbeth Cremers op 06 - 15 01 0289

Ga terug